Gentile si posetele sunt accesoriul omniprezent in tinuta unei femei. Indiferent ca este vorba despre o zi de munca, o iesire in oras cu prietenele sau o seara dansanta, femeile aleg sa poarte tot timpul cu ele acest accesoriu. Pe brat sau pe umar, nu exista femeie care sa nu aiba acest accesoriu adaugat tinutei.

Lipsa gentii conduce la o senzatie de disconfort, de incompletitudine, pe care femeile o resimt adesea daca poseta nu intra in tinuta lor. In general, gentile contin toate lucrurile de care avem nevoie, de la portofel si telefonul mobil pana la jucariile copiilor sau alte articole de igiena personala. Insa pe cat pot parea de utile, pe atat de daunatoare sanatatii noastre pot fi posetele. Obisnuim sa ne lasam poseta in diverse locuri: pe bancheta din spate a masinii, pe birou, pe scaun, la metrou si in multe alte locuri. Dupa cum bine stim, bacteriile se gasesc peste tot, inclusiv pe acest suprafete. Nu devine, astfel, poseta un adevarat inamic al sanatatii?

Cum ne afecteaza posetele sanatatea?

Gandeste-te ipotetic la urmatoarea situatie: ti-ai lasat poseta pe scaunul din autobuz sau in vestiarul salii de fitness. Pe acel scaun a mai stat, candva, o alta persoana, care probabil nu era la fel de ingrijita ca tine. Astfel, in urma persoanei cu pricina, bacteriile s-au strans pe scaunul cu pricina. Punandu-ti poseta pe el, nu faci decat sa colectezi aceste bacterii, cu care pielea ta va lua mai tarziu contact.

Studii recenta releva faptul ca gentile sunt un adevarat focar pentru germeni si bacterii. Peste jumatate din posetele testate cu ocazia acestor studii s-au dovedit infestate cu o multitudine de germeni si virusuri, rezultand, astfel, prezenta deseurilor animale si chiar a celor umane. Bacteria colifoma este cel mai des intalnita bacterie, pe care gentile noastre o culeg fara probleme atunci cand alegem sa le lasam prin diverse locuri. S-a dovedit ca o toaleta publica poate contine un numar foarte semnificativ de germeni, care afecteaza buna functionare a organismului nostru.

Tine cont ca exista numeroase boli si afectiuni care te pot coplesi dupa ce poseta ta a facut contact cu o suprfata neigienica. Stafilococii si bacteria e-coli sunt doar cateva dintre bacteriile care ne pot afecta, insa si ciuperca poate prezenta riscuri majore. Niciodata nu poti stii ce va ascunde geanta ta. Intr-o clipa, dintr-o geanta curata aceasta se poate transforma intr-un focar de infectie.

Nu uita insa ca toate lucrurile pe care le tii in poseta pot fi surse infectie, deoarece obisnuiesti cu siguranta sa pui telefonul mobil sau trusa cu cosmetice in locuri neigienice, pe care le vei pune, apoi, in geanta. Astfel, si interiorul acesteia va deveni periculos pentru sanatatea ta.

Cum sa iti mentii poseta igienica?

Pentru a diminua riscul unei eventuale infectii sau dermatite, este indicat sa renunti la obiceiul de a-ti lasa geanta pe podelele diverselor locatii publice sau prin toaletele restaurantelor. Evita sa o iei in astfel de locuri cu tine, deoarece ele au un risc ridicat de virusuri si germeni.

Poseta ta, precum si toate obiectele pe care le porti in ea, trebuie dezinfectate adesea, deoarece ele prezinta sanse mult sporite de infectii si alte afectiuni. Materialul din care este confectionat geanta ta este deosebit de important in acest sens. Renunta la bumbac sau lana, intrucat ele retin bacteriile in tesatura. Opteaza pentru posetele din piele de caprioara sau chiar din plastic, care te vor ajuta sa tii bacteriile la distanta.

De asemenea, posetele iti pot provoca dureri insuportabile de spate, umeri si iti pot cauza o serioasa problema a coloanei vertebrale. Posetele de dimensiuni mici sunt acelea care te vor scapa de aceste probleme, intrucat ele nu pot fi incarcate cu obiecte care nu iti sunt necesare. Daca, totusi, preferi o geanta mai mare, ai grija sa nu devina prea grea atunci cand iti asezi diferitele obiecte prin ea. Cu timpul, acest lucru iti poate deteriora postura, iar sanatatea ta va avea de suferit.

Vizitand site-ul Medicina Informativa gasiti gratuit informatii utile despre sanatate, diete, boli, medicamente, tratamente.