Milano impresioneaza printr-un numar mare de biserici impozante, monumente si cladiri frumoase.

Strazile orasului sunt pline de oameni frumosi, interesanti, care acorda modei o atentie speciala.  Practit in acest oras iti gasesti locul, fie ca esti pasionat de opera, moda sau de istorie.

Cea mai rapida cale de a ajunge la Milano este cu avionul. Pentru calatoria de cel mult 2 ore, daca va procurati biletele din timp, puteti economisi foarte multi bani.  Eu am luat bilete de avion (http://www NULL.traveldesk NULL.ro/) cu 72 EUR.

Cu blitetul luat poti incepe planificarea excursiei. Ca obiective trece pe lista ta de must see: biserica Santa Maria della Grazie, Duomo (intrare gratis) si admira skyline-ul perfect al orasului (10 euro), contiuna cu Castello Sforzesco si exploreaza labirintele si muzeele din zona (Pinacoteca di Castello). Ziua ta se poate incheia cu o cina la Antica Trattoria della Pesa. A doua zi poate incepe cu un cappuccino sau espresso la Trussardi Café, Caffè Miani, Caffe Verdi sau Bar Bianco.

 

Odata revigorat iti poti lua portia de cultura de la Pinacoteca di Brera (are cele mai frumoase colectii de arta din oras). O sesiune de shopping intr-unul dintre cele mai vechi malluri din lume: Galleria Vittorio Emanuele II este de nelipsit, indifereret daca esti pasionat sau nu de aceasta activitate. Milano este genul de oras care ofera experiente pentru toate gusturile, este un oras care surprinde la tot pasul, el este combinatia dintre cultura, fashion, pizza, fotbal si Peroni.

Voi ati vizitat orasul Milano? Ce alt oras imi mai recomandati sa vizitez in Italia inafara de Roma si Venetia?