Costinesti, statiunea tineretului
Costinesti (sau Mangeapunar, dupa cum i se spunea in trecut), este poate cea mai populara statiune de pe litoralul romanesc in randul tinerilor. Desi in zona comunei omonime exista populatie inca din vremea grecilor antici, locul fiind populat pe rand de greci, turci, tatari, germani-dobrogeni si, bineinteles, romani, abia in anul 1960 a inceput sa fie exploatat locul din punct de vedere turistic. Pana atunci, pe locul actualei statiuni era un mic sat pescaresc, unde obisnuiau sa poposeasca studenti, arheologi, precum si oameni care pur si simplu voiau sa profite de proprietatile terapeutice ale apei din zona.
Numele statiunii Costinesti provine de la Emil Costinescu, care a avut 3 mandate de ministru al finantelor in Romania in perioada de dinaintea Primului Razboi Mondial.
Cei care viziteaza Costinestiul o fac pentru posibilitatile de cazare ieftina, dar si pentru viata de noapte extrem de tumultoasa in zona. Discotecile in aer liber Ring, Tineretului sau Vox Maris sunt celebre inca din perioada comunista si continua sa fie la fel de populare.
In plus, Costinestiul ale propriile sale atractii turistice, care au devenit embleme ale asezarii. Cea mai cunoscuta dintre ele este epava navei Evanghelia, care a esuat in 1968 si care a fost lasata in paragina ca urmare a faptului ca salvarea ei a fost socotita drept nerentabila. A doua emblema a Costinestiului este Obeliscul, care din pacate, nu mai este cel original, ridicat in 1970, el fiind distrus de inundatiile din 2005. Autoritatile locale au construit rapid un al doilea Obelisc, care este mult mai solid si mai aspectuos decat cel caruia i-a luat locul.
Un lucru pe care multa lume il ignora e faptul ca zona nu e neaparat dedicata tinerilor, precum si celor care vor sa se trateze de diferite afectiuni. Apele teraupeutice din zona au ajutat deja mii de oameni sa scape de diferite afectiuni reumatice, autoimune sau nervoase, astfel ca daca ajungeti in zona, poate nu ar fi rau sa profitati si de acest aspect.
Daca veti decide sa va petreceti vacanta pe litoralul romanesc, nu uitati: VIAROMANIA = Litoral 2014! De ce? Pentru ca pe site-ul VIAROMANIA gasesti cea mai bogata oferta de cazare si de pachete turistice la hoteluri si pensiuni de pe litoral, cu rezervare direct la proprietar sau prin agentie de turism.
Comentarii Recente