Ce este dieta? Este ea benefica organismului sau nu?
Raspunsurile comunitatii
14
10-23-12
vanilla spune:
Carbohidratii (glucidele) sunt substante folosite de organism cu precadere ca sursa de energie.
Carbohidratii buni pentru organism contin fibre. Acestea sunt absorbite lent, evitandu-se astfel dezechilibrul nivelului de zahar din sange. Printre carbohidratii buni se numara cerealele integrale, legumele, fructele si fasolea.
entru a satisface nevoile nutritionale zilnice, minimizand in acelasi timp riscul dezvoltarii bolilor cronice, adultii ar trebui sa ofere organismului 45-65% din caloriile consumate din carbohidrati, 20% din grasimi si 10-35% din proteine.
Pentru a aduce organismului aportul necesar de fibre, trebuie sa se consume vegetale precum fructele si legumele care sunt carbohidrati de calitate, bogati in fibre.
Carbohidratii simpli contin compusi usor de digerat, zaharuri de baza cu o valoare scazuta pentru organism. Cu cat carbohidratii au o valoarea mai mare a zaharului si mai scazuta a fibrelor, acestia sunt mai nocivi.
Carbohidratii complecsi sunt considerati buni deoarece organismul are nevoie de o perioada mai indelungata de timp pentru a-i descompune. Sarcina glicemica a acesotra este mai mica ceea ce inseamna ca se vor elibera cantitati mai mici de zaharuri dupa ce se va consuma o portie consistenta.
Carbohidratii (glucidele) sunt substante folosite de organism cu precadere ca sursa de energie.
Carbohidratii buni pentru organism contin fibre. Acestea sunt absorbite lent, evitandu-se astfel dezechilibrul nivelului de zahar din sange. Printre carbohidratii buni se numara cerealele integrale, legumele, fructele si fasolea.
entru a satisface nevoile nutritionale zilnice, minimizand in acelasi timp riscul dezvoltarii bolilor cronice, adultii ar trebui sa ofere organismului 45-65% din caloriile consumate din carbohidrati, 20% din grasimi si 10-35% din proteine.
Pentru a aduce organismului aportul necesar de fibre, trebuie sa se consume vegetale precum fructele si legumele care sunt carbohidrati de calitate, bogati in fibre.
Carbohidratii simpli contin compusi usor de digerat, zaharuri de baza cu o valoare scazuta pentru organism. Cu cat carbohidratii au o valoarea mai mare a zaharului si mai scazuta a fibrelor, acestia sunt mai nocivi.
Carbohidratii complecsi sunt considerati buni deoarece organismul are nevoie de o perioada mai indelungata de timp pentru a-i descompune. Sarcina glicemica a acesotra este mai mica ceea ce inseamna ca se vor elibera cantitati mai mici de zaharuri dupa ce se va consuma o portie consistenta.
A fost raspunsul de ajutor?
LikeDislike