Fiind inventat acum aproximativ 5.000 de ani, bowling-ul se poate lauda ca e printre cele mai vechi jocuri din lume. Despre bowling se crede ca a fost nascocit de egipteni, arheologii având dovezi ca se juca înca din anul 3.200 î.e.n.

De-a lungul timpului, jocul de bowling a suferit mai multe modificari, fiind din ce în ce mai popular. În urma cu doua mii de ani, acesta s-a extins si în Imperiul Roman, dupa ce anterior fusese preluat si de babiloneni.

Fascinant este ca prima carte despre bowling a aparut acum 800 de ani, fiind scrisa la Londra, prima sala destinata acestui joc fiind construita în acelasi loc, în anul 1445.

Apoi, emigrantii olandezi au dus jocul în Statele Unite, iar aici au fost puse noi reguli, ce au facut din bowling, jocul preferat de toti americanii. Astfel, dupa 1950, odata cu introducerea sistemului de ridicare automat, în SUA s-au construit nu mai putin de 10.000 de sali de bowling.

Bowling-ul are avantajul de a fi un joc simplu, fara multe reguli, putând fi practicat de aproape oricine. În linii mari, totul se reduce la a doborî cât mai multe popice cu ajutorul unei bile.

Odata cu raspândirea si în platformele online, bowling-ul a câstigat o popularitate tot mai mare. Avantajul clar al jocului online de bowling e acela ca poate fi jucat direct de acasa, din fata calculatorului, fara sa te mai deplasezi la o sala pentru a practica acest sport.

Împatimitii jocurilor online pot gasi o colectie impresionanta de jocuri bowling (http://www NULL.yodo NULL.ro/jocuri-bowling NULL.html) se site-ul de jocuri online Yodo.ro. De mentionat ca bowling-ul online se diferentiaza de cel clasic prin simplul fapt ca e mult mai amuzant, putând sa intre, de exemplu, în pielea unor personaje celebre precum Fred Flinstone. Totodata, gratie tehnologiei 3D, transpusa în jocurile online, totul pare mult mai real, având impresia, desi te afli în fata calculatorului, ca ai ajuns într-o sala de bowling.
Vouă vă place bowling-ul?