Majoritatea romanilor ar dori sa plateasca o factura cat mai mica pentru energia electrica consumata. Toti probabil incep cautand pe internet tot felul de intrebari si raspunsuri (http://intrebarionline NULL.ro/), sau sfaturi, despre ce sa faci sa economisesti energie electrica.
Primul sfat probabil este sa eviti sa lasi becurile aprinse daca nu este nevoie, la fel si cu televizoarele sau calculatoarele.
Daca inca folosesti becuri incadescente probabil ca a sosit timpul sa le schimbi, fie cu becuri economice (fluorescente) fie cu cele cu tehnologie pe led.
Daca ai ceva de incalzit si ai de ales intre plita electrica si un cuptor cu microunde, alegel pe cel din urma.
Folosesti boiler electric si ai plecat pentru cel putin 2 zile de acasa? Daca da, atunci neaparat sa-l scoti din prinza.
Daca nu stii ce sa alegi intre un laptop si un desktop, alege laptopul daca nu il vei folosi pentru gaming. Laptopul consuma de 4-5 ori mai putina energie electrica decat un desktop.
Daca locuiesti la curte iti poti monta sensor de miscare care sa aprinda becul doar cand esti in curte.
Voi ce ale metode folositi pentru econosmisirea de energie electrica?
Daca aveti si voi intrebari energie (http://traficant NULL.ro/diverse/economie/cateva-intrebari-despre-viitorul-energie) le puteti pune aici.