Doresc sa discutam putin despre cateva metode testate de crestere a impactului postarilor pe facebook.

Dupa cum stim, la update-ul din 3 decembrie facebook-ul a scazut cu aproximativ 50% reach-ul fanilor care iti vad postarile in news feed.

Daca inainte media reach-ului era undeva la 20% din fani acum a scazut la sub 10% (unele postari cu link avand si sub 1%).

Voi ce metode folositi pentru a avea un engagement mai mare?

Mai jos gasiti metodele testate de mine pe o pagina de 100.000 de fani pentru a avea o crestere a engagement-ului

1. Postarile de la orele 10-12 si 19-22 au un reach cu 20%  mai mare. Deci e bine ca articolele cele mai bune sa le postati la acele ore.

2. Postarile text+ link au un reach cu 100-200% mai multe decat postarile de tip poza+text+link sau doar link.

3. Postarile cu mult text care implica clik-ul pe “vezi mai mult” sau “see more” au un impact mai mare decat cele cu putine caractere.

4. Postarile, fie ele text sau poza, care contin o intrebare care va genera comentarii din partea fainilor vor avea un impact cu 40% mai mare decat cele normale.

5. Video-urile in momentul de fata au cel mai mare impact. Postate la orele de mai sus pot depasi un reach mai mare de 50% din numarul fanilor.

6. Postarea de lucruri interesante care ii fac pe fani sa iti viziteze pagina din dorinta lor va face ca lor sa le apara in news feed cele mai importante postari din ultimele 24-48 de ore (in caz ca nu le-au aparut deja)

7. Magazinele sau business-urile care pot oferi oferte si discount-uri fanilor cu ajutorul postarilor tip Oferta au un reach aproape de maxim.

Folosind aceste metode postarile voastre vor ajunge la mai multi fani si nu veti mai fi nevoiti sa platiti bani la facebook pentru a va promova anumite postari care oricum nu stiti daca vor avea succes.

La voi pe pagina ce tipuri de postari au un impact mai mare? Ce “trucuri” ati folosit pentru cresterea engagement-ului pe facebook?