In primele luni ale acestui an cursul franc elvetian a avut o crestere semnificativa. Asta dupa ce si-a dublat valoarea in raport cu leul fata de 2009 cand mi-am contractat creditul.
Desi in 2011 am incercat sa fac tot posibilul pentru a-mi converti creditul in euro pentru ca presimteam parca ceva, cei de la banca m-am convins ca francul elevetian era la ora aceea cea mai buna solutie si ca francul ar putea slabi..
Si pe internet erau destule recomandari de genul “Patrati creditul in franci elvetieni” – cu o gramdada de argumente.
Iata ca a venit insa anul 2015 si moneda elvetiana parca a explodat.
Actualmente platesc o rata de 2,2 ori mai mare decat cea initiala.
In august 2008 cursul valutar pentr4u CHF era de 2,08 lei iar acum a ajuns la 4,12 desi a sarit de in saptamnile trecute de 4,5.
Cum credeti ca va evolua cursul francului elvetian in acest an 2015.
Parerile analistilor sunt impartite. Tot am urmarit evolutia cursului valutar bnr a mondei elvetiene iar fluctuatiile sunt semnificative. Imi recomandati sa trec la euro? Aceasta este singura optiune. Pentru ca banca nu doreste sa accepte alte optiuni iar cei de la BNR nu sunt interesati sa ne ajute pe noi cei 100.000 de oameni care impreiune cu familile noastre suntem vreo 400.000 de persoane afectate de evolutia acestui curs valutar bnr (http://ecursvalutar NULL.ro) si reprezentam cam 2% din populatia Romaniei.
Eu zic ca e un procent semnificativ iar guvernantii ar trebui sa faca ceva pentru a ne ajuta..