Este o mare bucurie sa fii proprietar de masina, iti ofera posibilitatea*de a circula cand si unde doresti. Sa ai o masina in ziua de astazi nu este neaparat ieftin, piesele auto costa, combustibilul la fel, mai trebuie sa faci si o asigurare RCA si sa platesti la zi taxa de drum pentru a circula pe drumurile nationale.*Aceste motive sunt suficiente pentru oricine sa se gandeasca cum poate sa mai reduca din cheltuieli. Reducerea cheltuielilor poate fi facuta in urmatoarele moduri.

  • Reducerea consumului de carburant prin schimbarea modului de conducere
  • Intretinerea vehiculului pentru a fi intotdeauna intr-o stare buna de functionare
  • Cumpararea de piese si accesorii auto la un pret rezonabil si montarea acestora acasa

Aceste trei principale obiceiuri trebuiesc schimbate ca sa reusiti sa economisiti bani in bugetul familiei. Despre modul de conducere preventiva pentru reducerea consumului de carburant putem citi foarte mult pe internet asa ca nu o sa insist pe aceasta tema dar *intretinerea vehiculului si efectuarea unor reparatii mici acasa ne pot salva de unele plati care nu sunt intotdeauna binevenite.

Un lucru este bine de stiut, o masina bine intretinuta se strica mai rar decat o masina care este dusa la service doar cand nu mai functioneaza. Cu*verificarea, completarea sau schimbarea uleiului din motor la timp protejam motorul, procedeu ce poate fi facut acasa, *fara probleme, verificarea presiunii la roti si umflarea corecta ajuta atat la reglarea consumului cat si la a eliminarea riscurilor de degradare accelerata a cauciucurilor.

Nu trebuie sa fugi la un mecanic auto daca trebuie sa schimbi un bec la lampa de semnalizare, el poate fi schimbat foarte usor utilizand doar o simpla surubelnita. Lampi de semnalizare, faruri sau proiectoare pot fi achizitionate la preturi foarte bune, vezi exemple pe strenger.ro (http://www NULL.strenger NULL.ro/), ramane doar montarea lor pe masina personala.*Chiar si reglarea farurilor se poate face acasa, oprind masina cu*fata la perete putem regla inaltimea farurilor, sa nu bata in ochii celorlalti conducatori auto. Sunt foarte multe mici reparatii sau reglari ce pot fi facute acasa, si un sofer bun trebuie sa stie sa le poata face.

Un bun sofer nu numai ca stie sa conduca bine dar cunoaste modul de functionare optima si capacitatile maxime ale masinii, va avea grija sa ramana in limitele optime pentru a nu forta masina prea mult. Masinile noi din ziua de astazi sunt deja destul de complicate de aceea si aceste mici reparatii pot sa ne aduca*surprize cum ar fi un surub intr-o pozitie complicata sau intr-un loc stramt, totusi daca persistam putem invata cum sa*rezolvam aceste probleme.

Totusi este important sa constientizam ca pentru lucrurile importante este bine sa chemam un mecanic auto specialist sau sa ducem masina la un atelier de reparatii auto. Nu incepi sa desfaci motorul daca nu intelegi functionarea lui si nu stii cum sa-l pui la loc. Nu ajunge doar sa pui piesele la locul lor, ele au o ordine si trebuie sa fie reglate ca sa functioneze la capacitatea optima. Un mecanic auto bun, cand desface motorul, are toate piesele puse in ordinea cum le-a scos, chiar si suruburile scoase din oricare parte a motorului*sunt puse deoparte in asa fel incat*sa ajunga din nou la locul lor si nu in alta parte.*Suruburile scoase si-au format deja canalele si nu vom avea surprize ca vor strange la insurubare sau o sa se miste neputand fi stranse la loc.